Om mig

Jag heter Inger Lundmark och jag undervisar mestadels i svenska som andraspråk, för nyanlända elever. Både ungdomar och vuxna.

Denna hemsida har jag gjort som ett stöd till vissa delar av min undervisning. Främst är hemsidan till för att eleverna ska kunna träna på vissa moment, men även för att de ska kunna hitta information, samt gärna även stöttning av språkinlärningen via sitt modersmål. Det finns bland annat information om Sverige på språken dari, pashto, persiska, somaliska, kurdiska, sorani och engelska.

Jag blev klar med mina studier till lärare 2009. Min lärarexamen tog jag vid Mittuniversitetet i Härnösand, med inriktning mot språk och kultur. Jag har även matematik samt läs- och skrivinlärning i min lärarutbildning, förutom en specialiseringstermin, 30 hp, inom specialpedagogik via Umeå universitet.

Alltsedan jag tog min lärarexamen har jag undervisat nyanlända elever. Främst på gymnasiet inom Individuellt alternativ och Språkintroduktion, men även i förberedelseklass på högstadiet. Jag har även undervisat inom SFI.

Jag insåg efter en kort arbetsperiod som lärare att ska man undervisa elever som har ett annat modersmål än svenska, i det svenska språket, så är pedagogiken inom svenska som andraspråk en viktig kompetens. Jag har därför även utbildat mig till svenska som andraspråkslärare, och har i dagsläget 90 högskolepoäng i det ämnet. Det innebär, att jag har ytterligare en lärarexamen (maj 2017) och 5 års studier som lärare.

Innan jag blev lärare arbetade jag 15 år inom turism, där jag läste några hp inom ekonomi & turismvetenskap samt att jag arbetade på dataföretaget Vildmarksdata AB som butiksansvarig.

Jag är även en utbildad svampkonsulent med 22,5 hp inom svampkunskap, läran om Fungi, via Umeå universitet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s